Schatten

Iedere wandeling vind ik wel een kleine schat. Een veertje, een blaadje, een steen. Nooit kom ik met lege handen thuis. Ik vind het heerlijk om zo even stil te staan bij wat de natuur aan moois te bieden heeft en dat dan thuis een plekje te geven.
Soms is het verblijf thuis van korte duur, soms wordt het onderdeel van een knutselproject en soms worden de schatten verwerkt in hangers of iets anders blijvends.
Om ook iets terug te geven voor wat ik krijg, verwijderen de kinderen en ik soms zwerfaval uit de bermen in de buurt van ons huis. Helaas is er vaak heel veel te vinden en is het een groot verschil als we een ronde hebben gedaan.

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt in het natuurgebied bij Lommel. Ook daar was veel moois te vinden en onderweg bedacht ik me dat het handig zou zijn als ik een schattentasje zou maken en meenemen. Een groot, plat vak voor alle bladeren en wat kleinere, wijdere vakken voor de stenen, dennenappels en andere grotere materialen.
Misschien blijft het bij een idee, misschien ga ik er ooit nog eens mee aan de slag. In ieder geval heb ik nu een reminder voor mezelf, als ik dit bericht in de toekomst nog eens lees šŸ™‚

Schatten uit de natuur