Werkplek

Mijn werkplek bevindt zich in het hart van het huis, in het centrum van de middelste verdieping. Het is een kamertje van minder dan 4 m2, maar zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is er plek genoeg voor heel veel spullen.
Ik voel me rijk met het schuine dakraam, de oude eettafel die we voor ons vorige huis smaller hadden gemaakt, de fijne kruk die ik van de sint kreeg en alle heerlijke materialen waar ik mee kan en mag werken.
Rechts van me staat een houten kistje met daarop zorgvuldig verzamelde spulletjes. Daar leg ik de steentjes die klaar zijn, om er mooie foto’s van te maken. Het voelt een beetje als mijn elfen-plekje.
De oude door mijn man gemaakte cd-rekjes heb ik ingepikt om er allerhande verf, artjournals, mediums en andere spulletjes die ik regelmatig gebruik in op te bergen.
Aan de muur links van mij hangen werkjes van mezelf, mijn kinderen en een paar werkjes van anderen, die ik erg inspirerend vind. De muur rechts hou ik leeg, zodat ik ook een stukje rust behoud.
Ik probeer regelmatig de losse spullen op hun vaste plek terug te leggen, zodat ik altijd een fijne werkplek heb. Dit kost soms wat moeite, want ik ben chaotisch van aard en zie overal het leuke, het mooie, het fijne van in. Maar ik merk ook dat het me rust geeft om spullen niet te hoeven zoeken en gewoon aan het werk te kunnen, al is het maar voor 2 minuten.
Dit plekje is echt van mij. Het groeit met me mee en ik voel me er thuis. Het is klein, maar vol met wondertjes en verrassingen <3