Slow living

Al jaren ben ik fan van het concept “slow living”. Eigenlijk al voordat ik van de term gehoord had. De hectiek van de kapitalistische maatschappij heeft me nooit echt gepast en ik ben al zolang ik me kan herinneren aan het zoeken naar hoe ik vanuit mijn eigen kwaliteiten iets kan betekenen voor de mensen om me heen.
Gaandeweg werd me duidelijk dat ik niet gemaakt ben voor het afronden van studies en cursussen en in mijn leven is het meer hollen en stilstaan, dan gestaag doorstomen.
En hoe meer ik let op wanneer ik me fijn voel, hoe duidelijker het is dat ik het meest bereik wanneer ik chaotisch te werk ga. Dan blijf ik ontspannen, uitgedaagd en gaat het veel minder om het eindresultaat en meer over het proces.
Mocht je erover denken om een steentje of een hanger bij me te bestellen, weet dan dat ik dat heel graag doe, maar dat het opgenomen wordt in het proces. Ik schilder ze op het moment dat ze het beste gaan lukken. Dat kan dezelfde dag zijn, het kan een lange tijd duren. Zo kan ik het beste in mezelf naar boven halen en het beste van het moment bieden. Zo wordt het hopelijk voor iedereen een feestje.