Verf

Groot fan ben ik van de verf van Golden. Het liefst zou ik het hele assortiment aanschaffen, maar dit is in meerdere opzichten niet handig. Wel groeide het afgelopen jaar gestaag mijn aantal tubes Heavy Body acrylics en zat ik afgelopen weekend naar nieuwe kleuren te kijken. De kwaliteit van de verf is echt geweldig. Het is gewoon een genot om met de verf te werken.
Ik liep er echter tegenaan dat de kleinste tubes voor mij eigenlijk nog steeds erg groot zijn en dat ik daardoor veel geld betaal voor verf die ik misschien nooit kan gebruiken.
Daarom ben ik gaan kijken naar een andere topverf die wel in kleinere tubes verkocht wordt. Zo kwam ik uit bij Schmincke Primacryl.
Schmincke is een merk dat ik al tientallen jaren ken van de uitstekende softpastels en aquarelverf, maar de acrylverf kende ik nog niet. Ik vond het dus best even spannend.
Wat ben ik blij dat ik de gok heb gewaagd. De verf is uitstekend, de kleuren prachtig en de tubes hebben een fijn formaat, waardoor de factuur nog enigszins te overzien is. Ik heb echt heel veel zin om aan de slag te gaan met deze fijne verf en mijn stenen met nog meer aandacht en toewijding te beschilderen.
Uiteraard blijf ik ook nog gewoon mijn andere acrylverf gebruiken, want ook die is me gewoon dierbaar.