Levensbomen

In mijn werk zoek ik naar de verbinding tussen dat wat ik zelf nodig heb en dat wat ik graag wil delen. Wat ik namelijk gaandeweg heb gemerkt, is dat wat in mij leeft, vaak ook in een ander leeft. Of bij een ander iets oproept.
Dat is ook de manier waarop ik mijn werk in de wereld in wil brengen. Niet alleen het mooie plaatje, maar een stukje verbinding in het kleine. Een gezamelijk gevoel dat we even delen.

Januari is net als voor vele anderen ook voor mij niet de meest vreugdevolle maand. De kerstversiering is naar zolder, er is nog niet veel te doen in de tuin en plannen zitten vooral in mijn chaotische hoofd. Net als de bloemen en blaadjes buiten, is er nog een tijdje nodig voordat ze zichtbaar worden.
Toch voelde ik behoefte aan kleur, warmte, vrolijkheid. En zo ontstond mijn eerste levensboom. Wonderboom, feestboom, droomboom…. Daarna volgde een tweede, een derde en een vierde. Want de bomen zorgen voor een stukje herkenning en verbinding bij anderen en vinden razendsnel een fijn nieuw thuis.
Fijn om dit zo samen te doen. Dankjewel.